Luna fuge de Pământ – Cât de aproape a fost de noi ?

Citeam ceva ce m-a facut curios și am făcut sau măcar am încercat să fac ceva matematică cu datele gasite.

Se știe că luna se “desparte” ușor ușor de Pamânt.

Acest lucru poate fi găsit ușor în unele articole și voi mentiona datele din ele ca referință:

https://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_distance_(astronomy)

https://www.space.com/3373-earth-moon-destined-disintegrate.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Orbit_of_the_Moon

https://spaceplace.nasa.gov/moon-distance/en/

Se știe că acum, între Pământ și Lună sunt approx 384 400 Km. Asta se traduce in 384 400 000 m sau 384 400 X 10 3 m.

De asemnea se știe ca Luna se îndepărtează de Pământ cu approx 4 cm pe an sau 0,04 m / an.

O alta cifră interesantă ar fi vechimea Pământului și, de ce nu, a Lunii. Astfel avem o vechime a Pământului peste 4.5 miliarde de ani adică 4.5 * 109 ani. Luna Pământului s-a născut în urmă cu 4,5 miliarde de ani, dintr-o coliziune titanică între planeta noastră și un frate de dimensiunile lui Marte, potrivit teoriei generale.
Din puțina mea matematică, aș încerca să-mi dau seama unde era Luna in urma cu 1 miliard de ani 🙂
Dacă luna se deplasează mai departe de pământ cu o viteza de 0,04 m/ an în 10 9 ani ar fi fost mai aproape cu …. 0,04 X 109 m adică 40 X 106 m, sau 40 de milioane de metrii sau 40 X 103Km sau 40 de mii de Km.
Daca acum avem o distanta de 384 400 Km, fără vreo 40 000 de Km ar însemna 344 400 Km ar fi fost distanța acum un miliard de ani.
Acum doua miliarde de ani ar fi fost 304 400 Km, acum 3 miliarde de ani ar fi fost 264 400 Km si acum 4 miliarde de ani ar fi fost 224 400 Km 🙂

M-am gandit ca a-ti vrea să știți …

Îndreptățire și altele

https://www.navy.ro

Nu prea aveam activitate astazi si navigam pe internet dupa chestii inutile si stiri ce nu trebuiesc neaparat citite ci doar verificate de titluri.

Si cum ma plictiseam eu asa gasesc un articol interesant despre nave si cel mai mare exercitiu naval https://www.ordinea.ro/cel-mai-mare-exercitiu-multinational-in-apele-marii-negre-vezi-cine-participa/

Interesanta legatura din acest articol, legatura ce duce pe site-ul navy.ro undeva la descrierea carierei Domnului Viceamiral
Dr. Alexandru MÎRȘU  citesc impresionat informatiile de acolo si spun sa continui vizita pe site-ul acesta noui gasit de mine. Gasesc o sectiune de anunturi si  rasfoiesc primul link din acea pagina de la ora asta :

https://www.navy.ro
https://www.navy.ro

Respectiv acest link Organizarea examenului de promovare a personalului civil contractual în gradul profesional imediat urmator ce probabil va disparea daca acest articol face obiect de grija si care ducea aici https://www.navy.ro/a_nunturi/291.pdf

Dar poate dispare si acest element si tragem si punem si aici documentul cu pricina:
291

Sa trecem mai departe … se vede in acest document ca au sustinut examenul respectiv toti candidatii, doar unul in acest caz si ca cine doreste poate depune o contestatie.

Nimic rau doar ca toti candidatii erau doar unul singur si am zis sa verific sa vad cine anume este acel candidat, si unde poti face asta inafara de google 🙂

https://www.google.com/search?q=CIONTOIU+Florentina&rlz=1C1GGRV_enRO766RO766&oq=CIONTOIU+Florentina&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Pe prima pagina, doua linkuri relevante, doar ca primul link duce la sotul candidatei 🙂

Nu vreau sa trag concluzii pripite insa o examinare ar presupune mai multi candidati, iar o asemenea coincidenta este deja plina de sistem.

Nu am nimic de-a face cu sistemul lor nu cunosc situatia, nu contest pregatirea candidatului insa pare ciudat … ciudat rau sa fi singurul candidat pentru un job din sistem de stat si sa mai si cunosti pe cineva cu mana de fier in acest sistem, asta inseamna probabil sa fi smecher.

In viata e usor sa faci rau, sa vorbesti de rau pe unii, e o cale usoara de urmat insa in acest caz eu o vad putin invers. Eu sper ca acest stat cu toate sistemele lui sa se curete de pile si relatii si sa-i lase pe cei ce intr-adevar se si spetesc pentru scaunele respective.

Eu sunt oricum originar din statul acesta si acum plecat cu saru-mana prin alte state si sper sa si raman pe aici …

 

P.S. Nu am folosit numele lor special pentru ca acest mic articol sa nu fie indexat dupa numele personajelor ce par negative in aceasta descriere.

P.S.S. Am folosit numele unui personaj pozitiv

P.S.S.S Lăsați domne si pe altii sa manance o paine, unii chiar au si copii de crescut …

5 Euro

Ai sentimentul ca iti lipsesc 5 Euro la un moment dat?

Are tot ce ii trebuie, are valoare si are viitor. Ca vrem sau ca nu vrem aceasta moneda va rezista, jocurile pentru ea sunt deja facute si slabe sperante ca ea sa dispara.

Este cea care ar trebui sa uneasca popoare, sa le adune la aceeasi masa rotunda, sa simta toate ca trag la aceeasi caruta urmand acelasi scop. Unele popoare renunta la traditii la obiceiuri, convingeri si alte asemenea vechi virtutii, exact pentru ca aceasta moneda sa existe.

Totusi 5 Euro par putini  si chiar te poti gandi cand a fost ultima oara cant ti-ai dat seama ca iti mai trebuiesc 5 Euro pentru ceva. Cand ai iesit din casa si ti-ai dat seama ca iti mai trebuiesc 5 Euro pentru a cumpara ceva?

Virtualizarea asta a monedelor a facut ca ele sa fie electronice. Abia daca iti mai aduci aminte cum arata 5 Euro, abia daca iti mai aduci aminte cand ai tinut in mana ultima oara o bancnota de 5 Euro. Stii ca ii ai, format electronic, si gata. Ei sunt acolo, in cont, in card, in proprietati etc. Si … totusi … ce ar putea sa te faca sa iti para rau ca nu ai acum 5 Euro la tine?

E simplu! sau asa o vad eu …

Cu 5 Euro poti da cuiva ce are nevoie ceva de mancare.

Ce sunt 5 Euro ?

Un zambet! O zi de supravietuire pentru unii ! O ramanere in memoria cuiva ! O secunda de nemurire.

Nu ii simti! Statul ti-i ia fara sa se gandeasca! Asigurarile la fel ! Impozite, taxe , asigurari, au acces la conturile tale, banii pleaca automat, ai de platit utilitati, gaz, electric si telefoane iar banii astia 5 Euro, zboara multiplicati catre acesti actori.

Rupe! Rupe 5 Euro din banii tai ! Rupe 5 Euro si fa-i cuiva un bine ! Fa-ti tie un bine !

 

 

Ce multa lume si ce oameni putini

Orice s-ar intampla - trage niste nisip

Hei, hai ca acum mai gasesc cate ceva timp pentru a scrie.

Mi-am propus ca atunci cand voi fi mare sa ma apuc sa scriu o carte si eu nu sunt in stare sa tin un blog … Ei … dar cate nu zic oamenii ?

Ei spun ca integreaza cand ei dezintegreaza.

Ei spun ca iubesc cand ei de fapt strica ceea ce iubesc.

Ei spun ca e frumos cand doar incearca sa iti intre pe sub piele.

Nu cred ca e relevant ceea ce vreau eu, sau ceea ce vrei tu. Cred ca ceea ce conteaza la un moment dat este sa fii om si sa tratezi oamenii din jurul tau ca pe oameni si mai ales sa ii tratezi si sa ii respecti asa cum te respecti pe tine.

Asta este ceea ce te face cu adevarat Om intr-o multime !

Distribuie – sa circule in toata Romania !!!!

,,Nori de ploaie se aduna
Dinspre Cluj spre Odorhei.
Unii vor sa ne impuna
Sa jucam cum cânta ei.
Mintile au luat-o razna;
Umbla zvonul desantat
Ca-n Harghita si Covasna
Vor sa faca “stat” în Stat !
S-a udat de lacrimi pragul;
În Cristuru e prapad!
Imnul românesc si steagul
Nu se-aud si nu se vad !
Crisul, Muresul , Târnava
Poarta jalea în aval. Continue reading “Distribuie – sa circule in toata Romania !!!!”

Ceea ce conteaza ?!

Ce conteaza ?

Toate cele ce se intampla, toate cele ce se trec prin existenta noastra, toate sunt vazute de noi si cei din jurul nostru ce formam un mic cerc in realitatea noastra.

Urata treaba si cu intamplarile astea. Linia temporala a fiecaruia cuprinde cateva evenimente ce contribuie la experienta sa de viata. Unele evenimente sunt repede uitate, altele sunt tinute la loc de stima, sunt aduse in discutie in fiecare moment oportun pentru aceasta si pot fi rele si bune.

Tragand o linie, ce conteaza totusi din toate intamplarile si evenimentele acestea? Ce aduni ca existenta materiala? Ce aduni ca existenta spirituala? Ce lasi in urma?

Ce anume conteaza?

Poate conta faptul ca te zbati sa lasi ceva in urma, celor ce vin dupa tine. Poti lasa bunuri materiale sau poti lasa bunuri spirituale.

Poate conta faptul ca ai acum de toate, ca nu ai nevoie de nimic, ca esti impacat cu tine si cu cei din jurul tau.

Poate conta ca cei din jurul tau sunt fericiti si tu esti fericit impreuna cu ei, ca aduci zambete celor din imediata ta vecinatate.

Poate conta faptul ca dimineata, cel de langa tine te trezeste cu un zambet in care vezi intreaga perioada petrecuta impreuna.

Poate conta faptul ca cei mici te trag de mana si te duc in cele mai nastrusnice locuri, incercand parca sa iti arate din nou copilaria.

 

Pentru tine …. ce conteaza ?

Plasa este obligatorie sau … ba ?

Zilele trecute am observat un imobil in constructie. Pana aici nimic ciudat insa, schela se intinde oarecum peste trotuar si arata oarecum dezgolit acest imobil fara acea plasa de protectie.

Am vazut la alte constructii acea plasa de protectie sau plase de delimitare, cum or fi, care sunt fie personalizate, fie monocrome insa sunt si probabil au rolul lor.

Nu stiu insa cat de obligatorii sunt aceste plase?

Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie

Intr-adevar pentru cei ce nu stiu exact despre ce cladire este vorba, va asigur ca este cea de langa terasa Denis, locul care in urma cu ceva timp arata asa:

Mii de oameni se adună in emoții la atacurile teroriste din Marea Britanie, deoarece orașul declară că nu este “bătut” sau “intimidat”

People showing their solidarity and support at a vigil in Manchester (Photo: Daily Mirror)
În seara aceasta, Marea Britanie a fost unita într-un act de solidaritate ca urmare a atacului la concertul Ariana Grande, care a ucis 22 de persoane și a rănit încă 120 de persoane - cu vigilențe la Manchester, Londra, Liverpool, Bristol, Birmingham, Glasgow și Belfast

Declarând că nu vor fi “bătuți” sau “intimidați”, mii de oameni din întreaga țară s-au alăturat oamenilor din centrul orașului Manchester într-un spectacol de sfidare după atacul terorist de ultima noapte.

Mulțimile din Manchester au marcat în această seară pancarte cu “I Love MCR” și alte mesaje de susținere în timp ce s-au plimbat din Piața Albert pe drumurile din apropiere.

De asemenea, mulțimile uriașe au fost legate de evenimente similare la Londra, Liverpool, Bristol, Birmingham, Glasgow și Belfast.

Cu toate acestea, evenimentul de la Birmingham a fost întrerupt când un bărbat  care ar fi fost înarmat cu un cuțit mare și o bâtă de baseball a fost reținut de poliție.

Acum se știe că 22 de persoane au murit și alte 120 au fost rănite în atac de către un atentat sinucigaș la concertul Ariana Grande de azi, de la Arena din oraș.

Lu Bowen, în vârstă de 40 de ani, a adus flori la evenimentul din Manchester, pentru a le pune ca un semn de respect și a spus că a fost o zi “oribilă”.

 

 Thousands attend a vigil for the victims of the Manchester Arena bombing in central Manchester this afternoon (Photo: REUTERS)
Thousands attend a vigil for the victims of the Manchester Arena bombing in central Manchester this afternoon (Photo: REUTERS)
 Trafalgar Square, London, was flooded by people wanting to honour Manchester this evening (Photo: PA)
Trafalgar Square, London, was flooded by people wanting to honour Manchester this evening (Photo: PA)

Mai multe gasiti in engleza aici: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/thousands-gather-emotional-manchester-terror-10485111

Povestea pe scurt ar fi ca niste neica nimeni s-au afirmat in aceasta seara si au facut o nefacuta.

Astfel de actiuni nu fac decat sa ne uneasca pe noi, celelalte oi, impotriva lor oilor negre.

Nu conteaza ca in lume mor mult mai multi oameni de cancer sau de accidente pe strada, nu … cei de fac tigari si cei de conduc cu viteze sau neatenti nu sunt teroristi ca sa omoare cu rea vointa si cu rea credinta … nu ! Cei ce mor de cancer sau in accidente rutiere sunt doar niste oameni potriviti in locuri nepotrivite.

Nefericitii care au avut de suferit azi in Mancester, erau fix acolo unde trebuiau sa fie. Intr-o aglomeratie, pazita de una dintre cele mai bine sisteme de securitate din LUME, adica oameni cu ochii albastrii care stiu ce ai mancat in urma mirosului basinii …

Acolo si in alte locuri vor trebui sa moara oameni pentru ca … un necaz aduce oamenii laolalta.

O vorba din popor spunea ca daca dezbini vei cuceri insa in aceste timpuri se pare ca ne vor cuceri daca ne vor uni.

Vom trai si vom vedea …

Tehnocratul !!!

O legendă care este des folosită împotriva democraţiei: aceea că Hitler ar fi câştigat alegerile în Germania şi aşa ar fi ajuns la putere.

Eu însumi am crezut această legendă înainte de a mă mai documenta.
În fapt, Hitler a fost soluţia- impusă de câteva concerne industriale şi de către nişte politicieni germani care se temeau de anticipate ca dracul de tămâie- tocmai pentru a se evita intrarea în campania electorală şi o nouă rundă de alegeri.

Deci a fost o soluţie ..”tehnocrată”

Pregatiti Banii pentru ca incepe scoala !!!

ABUZ IN EDUCATIA COPIILOR

Se pare ca trebuie sa ne pregatim. Da! Si tu, si eu si tot ceea ce inseamna parinte …

De ce?

Ah, vine scoala !

Si pentru ca incepe scoala incepe si un MIC abuz care se petrece prin scoli. Acest mic ABUZ se face asupra copilului tau, fara ca tu sa tii seama, fara ca tu ca parinte sa poti face ceva sau sa poti corecta ceva.

In sfarsit copilul tau va fi abuzat de catre oameni mai mari ca el, oameni cu scoala, oameni care ar trebui sa aibe grija de educatia lui prin socoteli materiale. Acesti oameni integri vor ABUZA de bunavointa copilului si de naivitatea lui si ii vor cere BANI exact in locul unde ar trebui sa se intample EDUCATIA !

Sa va spun cum?

In timpul pauzelor sau chiar a orelor ( de ce nu? ) vine nenea fotograful care are intrare de la superiorul invatatorului sau al profesorului, cu gand de a presta activitati comerciale in cadrul institutiei care INCA nu se numeste MALL ci ii spune SCOALA!

Nenea asta fotograf PROBABIL o cunoaste pe DIRECTOARE, pentru ca invatatoarele sau profesoarele nu chitaie nimic atunci cand apare …

Nenea asta fotograf PROBABIL cunoaste pe cineva la PRIMARIE, pentru ca PROBABIL nici doamna directoare nu chitaie nimic atunci cand apare  …

Nu stiu exact cum ajunge acest nene FOTOGRAF pana la copilul meu in clasa, in ora sau in pauza ca sa-i faca o oferta de poze !!!

Este a treia oara de cand a inceput scoala in acest an, cand copilul meu vine cu OFERTA FOTOGRAFULUI acasa !

NU NE MAI ABUZATI COPII !!! NU AU NICI O VINA !!! SI NU AU NICI BANI !!!

 

4 ani de la anunţul retragerii papei Benedict al XVI-lea.

Astăzi e 11 februarie: deja 4 ani de la anunţul retragerii papei Benedict al XVI-lea.

Anunţul a fost făcut în latină, între altele, în timpul unui consistoriu al cardinalilor, fiind o surpriză atât pentru aceştia cât şi pentru lumea întreagă.
Retragerea papei s-a făcut într-un moment simbolic: februarie 2013, la 1700 de ani de la edictul de la Milano, din februarie 313, când creştinii au primit libertatea de conştiinţă din partea autorităţilor romane. Deşi papa nu a făcut referire la această simbolistică, ea este destul de evidentă: Benedict, printr-un gest grav precum retragerea, închide o paranteză istorică: cea a epocii constantiniene.

Pentru mine, papa Benedict al XVI-lea rămâne ultimul mare papă al Bisericii Catolice.
Imaginea este chiar de la discursul în care şi-a anunţat retragerea.

16681914_10208745804828299_8992178516542475583_n

TRUMP – Presedinte

150827102252-donald-trump-july-10-2015-super-169

Ce e impresionant la ceremonia de învestire a preşedintelui SUA este dimensiunea sa religioasă.
Ziua începe cu o slujbă la biserică. Jurământul se face pe Biblie. Există un moment de rugăciune şi atunci.

Obama a încercat să mai submineze caracterul profund creştin al acestui eveniment, aducând progresişti şi relativişti la rugăciunea de la depunerea jurământului.

Să spunem şi noi o rugăciune ca SUA să nu ne mai aducă vreun război, două, trei, după modelul ultimelor mandate….
Şi ca Trump să pună ordine în SUA, curăţând-o de corectitudine politică, progresism şi diversele imbecilităţi ideologice.

Dumnezeu fie cu tine, domnule Trump!