Distribuie – sa circule in toata Romania !!!!

,,Nori de ploaie se aduna
Dinspre Cluj spre Odorhei.
Unii vor sa ne impuna
Sa jucam cum cânta ei.
Mintile au luat-o razna;
Umbla zvonul desantat
Ca-n Harghita si Covasna
Vor sa faca “stat” în Stat !
S-a udat de lacrimi pragul;
În Cristuru e prapad!
Imnul românesc si steagul
Nu se-aud si nu se vad !
Crisul, Muresul , Târnava
Poarta jalea în aval. Continue reading “Distribuie – sa circule in toata Romania !!!!”

Ceea ce conteaza ?!

Ce conteaza ?

Toate cele ce se intampla, toate cele ce se trec prin existenta noastra, toate sunt vazute de noi si cei din jurul nostru ce formam un mic cerc in realitatea noastra.

Urata treaba si cu intamplarile astea. Linia temporala a fiecaruia cuprinde cateva evenimente ce contribuie la experienta sa de viata. Unele evenimente sunt repede uitate, altele sunt tinute la loc de stima, sunt aduse in discutie in fiecare moment oportun pentru aceasta si pot fi rele si bune.

Tragand o linie, ce conteaza totusi din toate intamplarile si evenimentele acestea? Ce aduni ca existenta materiala? Ce aduni ca existenta spirituala? Ce lasi in urma?

Ce anume conteaza?

Poate conta faptul ca te zbati sa lasi ceva in urma, celor ce vin dupa tine. Poti lasa bunuri materiale sau poti lasa bunuri spirituale.

Poate conta faptul ca ai acum de toate, ca nu ai nevoie de nimic, ca esti impacat cu tine si cu cei din jurul tau.

Poate conta ca cei din jurul tau sunt fericiti si tu esti fericit impreuna cu ei, ca aduci zambete celor din imediata ta vecinatate.

Poate conta faptul ca dimineata, cel de langa tine te trezeste cu un zambet in care vezi intreaga perioada petrecuta impreuna.

Poate conta faptul ca cei mici te trag de mana si te duc in cele mai nastrusnice locuri, incercand parca sa iti arate din nou copilaria.

 

Pentru tine …. ce conteaza ?

Plasa este obligatorie sau … ba ?

Zilele trecute am observat un imobil in constructie. Pana aici nimic ciudat insa, schela se intinde oarecum peste trotuar si arata oarecum dezgolit acest imobil fara acea plasa de protectie.

Am vazut la alte constructii acea plasa de protectie sau plase de delimitare, cum or fi, care sunt fie personalizate, fie monocrome insa sunt si probabil au rolul lor.

Nu stiu insa cat de obligatorii sunt aceste plase?

Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie
Plase de protectie

Intr-adevar pentru cei ce nu stiu exact despre ce cladire este vorba, va asigur ca este cea de langa terasa Denis, locul care in urma cu ceva timp arata asa:

Mii de oameni se adună in emoții la atacurile teroriste din Marea Britanie, deoarece orașul declară că nu este “bătut” sau “intimidat”

People showing their solidarity and support at a vigil in Manchester (Photo: Daily Mirror)
În seara aceasta, Marea Britanie a fost unita într-un act de solidaritate ca urmare a atacului la concertul Ariana Grande, care a ucis 22 de persoane și a rănit încă 120 de persoane - cu vigilențe la Manchester, Londra, Liverpool, Bristol, Birmingham, Glasgow și Belfast

Declarând că nu vor fi “bătuți” sau “intimidați”, mii de oameni din întreaga țară s-au alăturat oamenilor din centrul orașului Manchester într-un spectacol de sfidare după atacul terorist de ultima noapte.

Mulțimile din Manchester au marcat în această seară pancarte cu “I Love MCR” și alte mesaje de susținere în timp ce s-au plimbat din Piața Albert pe drumurile din apropiere.

De asemenea, mulțimile uriașe au fost legate de evenimente similare la Londra, Liverpool, Bristol, Birmingham, Glasgow și Belfast.

Cu toate acestea, evenimentul de la Birmingham a fost întrerupt când un bărbat  care ar fi fost înarmat cu un cuțit mare și o bâtă de baseball a fost reținut de poliție.

Acum se știe că 22 de persoane au murit și alte 120 au fost rănite în atac de către un atentat sinucigaș la concertul Ariana Grande de azi, de la Arena din oraș.

Lu Bowen, în vârstă de 40 de ani, a adus flori la evenimentul din Manchester, pentru a le pune ca un semn de respect și a spus că a fost o zi “oribilă”.

 

 Thousands attend a vigil for the victims of the Manchester Arena bombing in central Manchester this afternoon (Photo: REUTERS)
Thousands attend a vigil for the victims of the Manchester Arena bombing in central Manchester this afternoon (Photo: REUTERS)
 Trafalgar Square, London, was flooded by people wanting to honour Manchester this evening (Photo: PA)
Trafalgar Square, London, was flooded by people wanting to honour Manchester this evening (Photo: PA)

Mai multe gasiti in engleza aici: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/thousands-gather-emotional-manchester-terror-10485111

Povestea pe scurt ar fi ca niste neica nimeni s-au afirmat in aceasta seara si au facut o nefacuta.

Astfel de actiuni nu fac decat sa ne uneasca pe noi, celelalte oi, impotriva lor oilor negre.

Nu conteaza ca in lume mor mult mai multi oameni de cancer sau de accidente pe strada, nu … cei de fac tigari si cei de conduc cu viteze sau neatenti nu sunt teroristi ca sa omoare cu rea vointa si cu rea credinta … nu ! Cei ce mor de cancer sau in accidente rutiere sunt doar niste oameni potriviti in locuri nepotrivite.

Nefericitii care au avut de suferit azi in Mancester, erau fix acolo unde trebuiau sa fie. Intr-o aglomeratie, pazita de una dintre cele mai bine sisteme de securitate din LUME, adica oameni cu ochii albastrii care stiu ce ai mancat in urma mirosului basinii …

Acolo si in alte locuri vor trebui sa moara oameni pentru ca … un necaz aduce oamenii laolalta.

O vorba din popor spunea ca daca dezbini vei cuceri insa in aceste timpuri se pare ca ne vor cuceri daca ne vor uni.

Vom trai si vom vedea …

Tehnocratul !!!

O legendă care este des folosită împotriva democraţiei: aceea că Hitler ar fi câştigat alegerile în Germania şi aşa ar fi ajuns la putere.

Eu însumi am crezut această legendă înainte de a mă mai documenta.
În fapt, Hitler a fost soluţia- impusă de câteva concerne industriale şi de către nişte politicieni germani care se temeau de anticipate ca dracul de tămâie- tocmai pentru a se evita intrarea în campania electorală şi o nouă rundă de alegeri.

Deci a fost o soluţie ..”tehnocrată”

Pregatiti Banii pentru ca incepe scoala !!!

ABUZ IN EDUCATIA COPIILOR

Se pare ca trebuie sa ne pregatim. Da! Si tu, si eu si tot ceea ce inseamna parinte …

De ce?

Ah, vine scoala !

Si pentru ca incepe scoala incepe si un MIC abuz care se petrece prin scoli. Acest mic ABUZ se face asupra copilului tau, fara ca tu sa tii seama, fara ca tu ca parinte sa poti face ceva sau sa poti corecta ceva.

In sfarsit copilul tau va fi abuzat de catre oameni mai mari ca el, oameni cu scoala, oameni care ar trebui sa aibe grija de educatia lui prin socoteli materiale. Acesti oameni integri vor ABUZA de bunavointa copilului si de naivitatea lui si ii vor cere BANI exact in locul unde ar trebui sa se intample EDUCATIA !

Sa va spun cum?

In timpul pauzelor sau chiar a orelor ( de ce nu? ) vine nenea fotograful care are intrare de la superiorul invatatorului sau al profesorului, cu gand de a presta activitati comerciale in cadrul institutiei care INCA nu se numeste MALL ci ii spune SCOALA!

Nenea asta fotograf PROBABIL o cunoaste pe DIRECTOARE, pentru ca invatatoarele sau profesoarele nu chitaie nimic atunci cand apare …

Nenea asta fotograf PROBABIL cunoaste pe cineva la PRIMARIE, pentru ca PROBABIL nici doamna directoare nu chitaie nimic atunci cand apare  …

Nu stiu exact cum ajunge acest nene FOTOGRAF pana la copilul meu in clasa, in ora sau in pauza ca sa-i faca o oferta de poze !!!

Este a treia oara de cand a inceput scoala in acest an, cand copilul meu vine cu OFERTA FOTOGRAFULUI acasa !

NU NE MAI ABUZATI COPII !!! NU AU NICI O VINA !!! SI NU AU NICI BANI !!!

 

4 ani de la anunţul retragerii papei Benedict al XVI-lea.

Astăzi e 11 februarie: deja 4 ani de la anunţul retragerii papei Benedict al XVI-lea.

Anunţul a fost făcut în latină, între altele, în timpul unui consistoriu al cardinalilor, fiind o surpriză atât pentru aceştia cât şi pentru lumea întreagă.
Retragerea papei s-a făcut într-un moment simbolic: februarie 2013, la 1700 de ani de la edictul de la Milano, din februarie 313, când creştinii au primit libertatea de conştiinţă din partea autorităţilor romane. Deşi papa nu a făcut referire la această simbolistică, ea este destul de evidentă: Benedict, printr-un gest grav precum retragerea, închide o paranteză istorică: cea a epocii constantiniene.

Pentru mine, papa Benedict al XVI-lea rămâne ultimul mare papă al Bisericii Catolice.
Imaginea este chiar de la discursul în care şi-a anunţat retragerea.

16681914_10208745804828299_8992178516542475583_n

TRUMP – Presedinte

150827102252-donald-trump-july-10-2015-super-169

Ce e impresionant la ceremonia de învestire a preşedintelui SUA este dimensiunea sa religioasă.
Ziua începe cu o slujbă la biserică. Jurământul se face pe Biblie. Există un moment de rugăciune şi atunci.

Obama a încercat să mai submineze caracterul profund creştin al acestui eveniment, aducând progresişti şi relativişti la rugăciunea de la depunerea jurământului.

Să spunem şi noi o rugăciune ca SUA să nu ne mai aducă vreun război, două, trei, după modelul ultimelor mandate….
Şi ca Trump să pună ordine în SUA, curăţând-o de corectitudine politică, progresism şi diversele imbecilităţi ideologice.

Dumnezeu fie cu tine, domnule Trump!

Aplicarea voinţei politice, exprimate prin vot = Democratie

Democraţia, ne place sau nu, înseamnă înainte de orice altceva, aplicarea voinţei politice, exprimate prin vot, a unei majorităţi.
Fundamentul democraţiei este reprezentat de alegeri în care cetăţenii sunt chemaţi să îşi delege prin vot reprezentanţii, dar şi o viziune politică.

Instituţia fundamentală a unei democraţii este Parlamentul. Acela este forul politic reprezentativ pentru o ţară, pentru curentele doctrinare care şi partinice care se ciocnesc în interiorul societăţii din ţara respectivă.

Într-o democraţie, singura instituţie legitimă în a crea, anula sau modifica legi este Parlamentul.

Preşedintele, într-o ţară de regim mixt (nici prezidenţial, nici semi-prezidenţial, nici parlamentar) cum este România, nu este “şeful” românilor ci este cea mai importantă persoană din Statul român. Alegerea lui prin vot direct nu îl transformă în vreun reprezentant al naţiunii ci îl legitimează doar ca şef al Statului, recunoscut ca atare de către societate.
De altfel Preşedintele reprezentă, în toate misiunile sale consituţionale, Statul român şi nu societatea românească. Organul reprezentativ pentru societatea românească este Parlamentul.

Instituţiile de forţă dintr-un Stat nu sunt instituţii democratice. Însă într-o democraţie autentică, ele trebuie să se găsească sub controlul instituţiei Parlamentului.
Justiţia este o putere în Stat, însă ea nu poate funcţiona decât respectând legislaţia al cărei singur şi legitim creator este Parlamentul.
Armata, poliţia şi serviciile secrete au obligaţia de a se supune legilor create în Parlament şi de asemenea, de a se supune controlului şi sancţiunilor Parlamentului.

Deci în concluzie pentru această foarte scurtă postare de cultură civică: când vorbim de democraţie putem vorbi cu adevărat legitim DOAR când vorbim de alegeri libere şi de Parlament liber.

Instalati aplicatia si veti avea parte …

My Vodafone

Acesta este mesajul unei operatoare de la callcenter-ul unei companii de telefonie mobila care incepe cu V si se termina cu ODAFONE.

Zice-se ca sa pun pe telefon super aplicatia lor My Vodafone care o sa-mi faca si cartofi prajiti iar martea intr-unul din cele trei ceasuri imi face o cafea …

Deci, sa fim intelesi, fatuca e invatata sa spuna asta clientilor pentru ca mai apoi cei din companie sa o dea afara pentru ca lumea va folosi aplicatia si implicit nu vor mai avea nevoie atat de multe persoane de vocea ei.

Sa ne intelegem nu am vorbit cu Andreea (Buna, Sunt Andreea … ) ci chiar cu o fiinta din partea cealalta care ma ruga sa-mi pun o aplicatie sa ii ajut pe cei ce au angajat-o sa o dea afara … Continue readingInstalati aplicatia si veti avea parte …

ENEL poate pune pe factura si ASIGURARI

enel iti asigura firele si tevile si broastele

Traim intr-o lume atat de nesigura incat toti mai marii intreprinzatori doresc sa ne asigure. Ala te asigura in caz de cutremur, ala in caz de accident altul in caz de boala si tot asa. La toti astia, le zice asiguratori si, ca va place sau nu, eu ii mai numesc si protectori pentru ca percep taxa de protectie. Acea asigurare este de fapt o polita intre tine si el ca in cazul in care se intampla ceva … el te ajuta sa treci peste.

De aici pana la cei ce te suna sa iti spunca ca in caz de mori viata ta poate avea o suma si cand afli suma, nu stii daca sa razi sau sa plangi nu e departe. Noi, astia mai muncitori asa, pentru ca nu vorbesc de cei ce dau la negru, avem prostul obicei sa nu prea ne ajunga banii de pe o luna pe alta, daramite sa mai poti rupe pentru tot felul de asigurari. Si asa se ajunge la situatii de toata jena in care mai ca iti vine sa il bati pe asigurator cand afli ca viata ta valoreaza undeva la 3000 de euro in cazul in care mori accidentat sau prin alte clauze stipulate in polita, iar tu pentru polita asta rupi ceva avere din venit …

Dar trecem peste si o spun pe cea cu ENEL-ul … : Continue readingENEL poate pune pe factura si ASIGURARI